MAATSCHAP onderzoekt hoe ver ze kunnen gaan om alle materiële behoeften voor afbouw en inrichting van het nieuwe project te oogsten uit het bestaande gebouw of de (tijdelijke) constructie.

Partners:

KASK Hogeschool Gent
Maakdebrug

Met  ondersteuning van:

 
  Meer info LEEM
ONDERZOEK
GRANULATEN
ONDERZOEK
MATERIAAL
SAFARI
KEMPSTRAAT CIRCULAIR MEUBILAIR

KEMPSTRAAT
Luctus EXT.

SED VOLUTPAT ARCU


Maatschap is een Gentse co werkplek die een professionele omgeving aanbiedt voor ondernemers in de ontwerpsector, zich toeleggend op duurzaam samenleven en bouwen.
Hun visie vertrekt vanuit een probleemstelling binnen de huidige relatie tussen ontwerpen en uitvoeren: het gebrek aan interactie tussen beide. Met een dalend innovatief karakter als resultaat.
Duurzaamheid, ecologie, gelijkheid, vertrouwen, peer-to-peer zijn kernwoorden die hen hebben samengebracht om een nieuwe werk-visie te ontwikkelen. Begrippen die enkel met durf en zin voor vernieuwing kunnen worden gecombineerd.
Investering in een duurzame samenwerking staat centraal. Niet de winst. Ieder individu kan zichzelf naar eigen vermogen ontwikkelen door de structuur van de organisatie. Hiervoor kan hij/zij gebruik maken van het netwerk, de know-how en de middelen ondersteund door de organisatie, aangevuld met eigen nieuwsgierigheid. Ieder lid maakt ook deel uit van de organisatie. Hierdoor wordt de vorm en functie van de organisatie bepaald door de leden.
We willen onze gezamenlijke kennis delen en uitbreiden. Niet om deel te nemen aan de snelle, vluchtige cyclus van kopen, verbruiken, weggooien en opnieuw kopen, maar met als doel doordachte duurzame producten en architectuur.
Vandaag bestaat Maatschap uit architecten, een graficus en meubelontwerper, coöperaties en adviseurs, een webdesigner, interieurvormgever, kunstenaar, documentairemaakster en fotografe. Bewust omringt het zich ook met diverse ambachtslui.


 
©MAATSCHAP2024