Bij het ontwerpen van trappen is het essentieel om te voldoen aan strenge eisen op het gebied van stevigheid en duurzaamheid. Daarom richten we ons op het oogsten van materialen die, mits bewerking, aan deze eisen kunnen voldoen.

De circulaire ontwerpprincipes stoppen niet bij de trap zelf, maar worden ook toegepast op het maak-proces. Zo is de standaard gietvorm van de traptreden licht aanpasbaar en herbruikbaar.

Op dezelfde wijze benaderen we het ontwerpen van binnenmeubilair. Het onderzoek spitst zich toe op een gestandaardiseerde toepassing van courant geoogste houten elementen. 

HERBRUIKBARE BEKISTING
STEENPUIN
CIRCULAIRE KASTENOPBOUW

   
Een cruciale factor in het realiseren van ons doel 
-het maximaliseren van het hergebruik van vrijgekomen materialen bij verbouwingen en het bevorderen van circulair ontwerp- is de logistiek op de werf. Dit vereist zorgvuldige planning en uitvoering om efficiëntie en effectiviteit te garanderen.

Bij onze onderzoeken stoten we op enkele aspecten die hergebruik binnen een werf minder evident maken. Zoals plaatsgebrek, onzekerheid over de kwaliteit, mogelijke bestemmingen…
Daarom lichten we enkele methoden uit in het kader van stapelen, testen en toepassen. Enkele van deze methoden zijn toegepast in ons pilootproject ‘Kempstraat’.
VLOER - GROND
VLOER - STEENPUIN
WAND - GROND
WAND - STEENPUIN
ISOLATIE - SCHELPEN
TRAP - STEENPUIN
 
©MAATSCHAP2024